dilluns, 11 de març del 2013

ELS VOLCANS

LA GARROTXA

A la Garrotxa hi ha una cinquanta de volcans, tots  apagats, peró si es despertessin farien una bona destrossa, perquè la població viu, literalment entre volcans.
La millor manera de veure, estan situats els volcans d'Olot és des de l'aire. La reportera del  video puja  en un globus juntament amb el millor expert en volcans del món. La reportera tambè es dedica a escalar al volcà Croscat.

Activitat
1.Que expulsan els volcans ?
   Expulsan lava
2.Quina relació hi ha entre una ampolla de cava i un volcà ?
 Quan agafas una cava i començà a moure hi ha molta pressió, dins de la cava hi ha el gas i líquid que
  finalment quan mou's el tap de la cava  surt per la  pressió que hi ha, es el mateix que passa amb un volcà,
   que expulsa el magma i la lava
3.Com es pot detectar un volcà que entara en erupció?

S'anuncia, generalment per un despreniment més intens de vapors i per sacsejades sísmiques, terratrèmols més o menys intensos.
Comença per la projecció del culot de lava solidificada, trencat en multitud de fragments. Però passa també, de vegades, que el cràter canvia i que l'erupció es produeix en un altre punt de la superfície. Una columna de fum, formada de pols i lava, vapor d'aigua i gasos diversos, s'eleva des del volcà, aconseguint, de vegades, altures de fins a 11.000 metres. Durant la nit, el volcà s'il · lumina pels reflexos de la lava incandescent.
La majoria dels volcans emeten diversos tipus d'advertències abans que comenci l'erupció. Encara que una erupció volcànica pot passar sense cap tipus de senyal prèvia, el més probable és que certs fets ens avisin de la propera erupció


4.Fer un breu resum del vedio?
5.Quina diferencia hi ha entre la lava  el magma?
 La lava és magma que durant el seu ascens a través de l'escorça terrestre, arriba a la superfície. Quan surt   a la superfície, la lava sol tenir temperatures que oscil · len entre 700 ° C i 1.200 ° C. A diferència del magma que refreda lentament a grans profunditats
6.Perque són més bones les mongetes de la Garrotxe?
Per la terra per què te meny calci

7.Quines conseqüencies van tenir l'explosió del volcà Tambora?
8.Pot produir-se una nova erupció volcanica en la garrotxa? Perquè?
9.Que es una bomba volcanicà? Són mes perillosas que la cendra?
10.Buscar informació sobre altres volcans de Europa?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada