dilluns, 21 de gener del 2013

Grèvol

1.Quina altura pot fer el grèvol?

Pot fer 20m





















2.Com són les fulles del grèvol?

Té les vores de les fulles enteres  punxants i brillants de marge ondulat amb les dents rígides i punxoses. Són perennes, alternes, ovals o el·líptiques i oblongues. Mesuren de 6 a 8 cm de longitud i de 3 a 4 cm d'amplada, són de color verd fosc brillant.

















3.Com són les flors del grèvol?


Les flors són de 6 a 8 mm, blanques o un xic rosades i amb quatre pètals, són reunides en grupets que surten de les axil·les de les fulles, les masculines i les femenines en peus diferents. 


















4.Com són els fruits del grèvol?

El fruit és drupaci, globós i de color vermell brillant o groc viu depenent de la variant. Té de 7 a 8 mm de diàmetre (mida d'un pèsol). És carnós, pisiforma i conté al seu interior 4 o 5 llavors negres de 7 a 8 mm que no germinen fins al segon any.

















5.Per què fem servir el grèvol?

Per usos medicinals, com droga d'aquesta planta és principalment la fulla tot i que l'escorça també s'utilitza.   Està indicada en el tractament de malalties com el reumatisme, la gota o la hidropesiar, però també en processos infecciosos com la grip, les febres intermitents, la bronquitis crònica o el refredat, també les branques més flexibles s'obtenen mànecs per les eines, fustes, peces dels instruments agrícoles i altres objectes útils per a usos agraris o com mànecs per als utensilis de cuina. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada