dimecres, 7 de novembre del 2012

Ginkgo

1.Quina altura pot fer el ginkgo?
Poden tenir de 30 a 40 metres d'alçàda (alguns espècimens a la Xina superen els 50m) i una circumferència de fins a 4 metres.


















2.Com són les fulles de el ginkgo?
La mida de les  fulles són de  5-15 cm, tenen un pecíol llarg, són alternes i flabel·lades, tenen una nervació dividida dicotòmicament que representa un senyal d'arcaisme. Tenen un color verd clar intens per les dues cares, que es torna groc a la tardor.





















3.Com són les flors de el ginkgo?
Les flors masculines són poc atractives i es disposen en xicotets raïms penjants de color groc i pengen agrupades en aments (forma d'espiga). Mentre que les femenines són òvuls nus, semblants a xicotetes gles, sobre un llarg peduncle
e miden 3 cm.





















4.Com són els fruits?
El fruit, quan madura, sembla petita pruna de color groc, no apareix abans dels 30 anys de vida de l'arbre i és ple de reserves alimentàries, la llavor es comestible. El fruit del ginkgo fa una fetor semblant a la mantega rància (àcid butíric, càpric i valèric), per això només s'acostuma a plantar-ne els peus masculins. No es pot considerar un veritable fruit.
















4.Per què fem servir el ginkgo?
Serveixen per posseir excel·lents propietats per a la memòria, en estimular la circulació i potenciar la capacitat mental , per al tractament natural de malalties com el mal d'Alzheimer.No obstant això, en dosis excessives, el ginkgo biloba pot tenir contraindicacions i efectes secundaris indesitjables.